O nas

Ansambel Erazem smo petčlanska zasedba iz Postojne. Ime smo si nadeli po znamenitem vitezu Erazmu Predjamskemu. Ob 10. obletnici svojega delovanja, ki smo jo obeležili 15. septembra 2013 z velikim koncertom v Postojni, smo izdali svoj tretji album z naslovom Orglice. Na njem so zbrane skladbe, ki so bile predstavljene na festivalih, natečajih RTV in drugih naših nastopih. Veliko skladb s tega albuma je nastalo pod peresom harmonikarja Vilija Marinška. Naš drugi album, izdan leta 2011, pa je posvečen legendarnemu primorskemu avtorju Ottaviu Brajku in obuditvi njegovih najlepših melodij. Te člani ansambla Erazem najraje preigravamo, saj so vedre in polne pozitivne primorske energije.

Od svojega začetka v avgustu leta 2003 pa do danes ves čas gojijmo narodnozabavno glasbo in ohranjamo ljudsko pesem. Izvajamo pa tudi raznovrstno zabavno glasbo, pri čemer vse igramo v živo. S svojim prepoznavnim stilom igranja znamo dobro ogreti publiko, ki si želi kvalitetne glasbe. Tako povsod poskrbimo za pravo fešto, na zasebnih zabavah pa tudi za kompletni animacijski program. Nastopamo širom po Sloveniji pa tudi v tujini. Tako smo že dvakrat gostovali v Združenih državah Amerike (Detroit, Cleveland, Michigan) in v Kanadi (Toronto z okolico), v Nemčiji (Munchen), v Franciji in na Južnem Tirolskem.

Daljša biografija ansambla >>

[divider top=”no”]

Vili Marinšek – harmonika, bas kitara, vokal

VILIZaljubljen v “frajtonarco”. Je doma iz Postojne. Njegov oče je znani ljudski godec in pri njem je dobil navdih za harmoniko. Pri zgodnjih otroških letih je pokazal zanimanje za ta inštrument in začel obiskovati glasbeno šolo z učenjem klavirske harmonike. Ker je imel veliko željo po igranju diatonične harmonike, je spoznal znanega učitelja diatonične harmonike Zorana Lupinca, ki mu je dal toliko znanja, da je po nekaj letih učenja že pobiral prva mesta na tekmovanjih (zlata plaketa Ljubečne, Attimis – evropski prvak do 18 let). Leta 1994 je s pomočjo očeta ustanovil ansambel Vilija Marinška, ki je po dobrem letu zelo uspešnega dela razpadel. Kasneje je sodeloval še pri skupinah Torbarji in 3M. Med vse tem časom se je pridno spoznaval tudi z bas kitaro, tako da pri Erazmu poleg harmonike igra tudi bas kitaro ter brunda za mikrofonom. Pod njegovim vodstvom deluje glasbena šola Vilija Marinška, kjer se kalijo mladi glasbeniki.

 

Maja Matičič Marinšek – vokal, bas kitara

NTPR0347Simpatična pevka je z Rakeka. Prihaja iz glasbene družine z dolgoletno glasbeno tradicijo. Maja prepeva že od rosnih otroških let, za kar jo je navdušila njena babica. Prvi javni solo pevski nastop je imela že pri šestih letih. Z notami se je začela spoznavati ob igranju klavirja v glasbeni šoli Cerknica, kjer se je kasneje učila tudi solo petja. Oba predmeta je zaključila z odliko. Že v osnovni šoli je pela in kasneje tudi igrala klaviature v šolskem ansamblu, potem pa pela pri zasedbah Torbarji in 3M. Vseskozi jo je spremljalo tudi zborovsko petje. Pri ansamblu Erazem že od vsega začetka poje in skrbi za dobro vzdušje, od leta 2006 dalje pa igra tudi na bas kitaro. Po poklicu je pravnica. Če ji ostane še kaj prostega časa, pa se zelo rada poda v naravo.

 

 

Boštjan Pirjevec – klaviature, vokal

NTPR0367Prihaja iz zahodnega dela Slovenije, točno iz Vrtovina na vipavskem. Že od majhnih nog ga spremlja narodno-zabavna glasba. Doma ga je navdušila harmonika, ki je bila pri hiši, nato pa je začel z učenjem glasbe v glasbeni šoli Ajdovščina. Po končani glasbeni šoli in med razvijanjem glasbenega duha se je srečeval z raznimi nastopi na domačih zabavah, “partizanskih feštah”, abrahamih, ohcetih, pel pri oktetu Sotočje in v zboru Vinograd, ki deluje v njegovi vasi. Nekje po letu 1992 je začel delovati kot klaviaturist pri raznih ansamblih, dve leti kasneje tudi kot pevec v Duo Trio. V tem času se je učil solo petja v Gorici (It.). Če mu ostane kaj prostega časa, gre na bicikl, ker ne hodi rad! Dokler ne prevozi 100 km, ne pride domov.

 

 

Miha Kokalj – kitara, vokal

MihaPrihaja iz osrednje Slovenije, natančneje iz Moravč. Z glasbo se je najprej srečal v osnovni šoli, kjer je obiskoval glasbeno šolo in se učil klarineta. V gimnaziji je prepeval v fantovskem zboru, poleg tega pa je igral bas kitaro pri šolski rock skupini Evelyn. Njegov oče igra kitaro pri legendarnem ansamblu Franca Miheliča. To ga je vzpodbudilo, da se je začel učiti kitare, ki ga je iz rockerskih voda ponesla v narodno-zabavno glasbo. Po poklicu je inženir elektrotehnike. V prostem času se rad ukvarja s športom.

 

 

 

 

Klemen Bogataj – kontrabas in bobni

KlemenPrihaja s severno primorskega konca Slovenije in je glasbenik po duši in srcu. Čeprav je samouk, glasbo jemlje zelo resno, to pa se pozna tudi v njegovem igranju. Pred leti, ko se je začela njegova glasbena pot, se je kalil v več punk in pop-rock glasbenih zasedbah (MaŁgorzata, Soška Postrv, Sej najbel band), najprej kot bobnar, šele kasneje tudi kot basist. Po naključju se je srečal tudi z narodno-zabavno glasbo, ki jo z veseljem preigrava in ji ostaja zvest še danes. Igral je pri Ansamblu Francija Žvoklja, Triu Kvintet in kot spremljevalni bobnar sodeloval s skupino Atomik Harmonik. Seveda pa tudi na ostale zvrsti ne pozabi, saj je mnenja, da se iz vsake glasbe da nekaj izluščiti in naučiti, zato večkrat prime v roke bas kitaro ali se usede za bobne, ki so njegova prva glasbena ljubezen. Poleg redne službe ima v lasti tudi audio studio, v katerem preživi večino prostega časa, se izpopolnjuje ter pomaga ostalim ansamblom, skupinam in posameznikom do realizacije njihovih skladb. Po naravi je zabaven in vesel človek, vedno pripravljen pomagati in prisluhniti ostalim ter sprejeti tako pohvalo kot tudi kritiko.